Winnaars Academie Minerva Awards en Noorderlicht Award bekendgemaakt

nieuws
Foto: Rob de Ruiter voor Academie Minerva

Vijf afgestudeerde studenten van Academie Minerva werden dinsdagochtend beloond voor hun werk met prijzen. De winnaars van de Academie Minerva Awards en de Noorderlicht Award gingen met geldbedragen tussen de vijfhonderd en vijftienhonderd euro naar huis.

De winnaars van de Academie Minerva Awards zijn Inès Buter, Nande Overtoom, Kat Keienburg en Seandy Achthoven. De Noorderlicht Award is toegekend aan Franc Archive. Volgens de jury’s voor beide prijzen is het werk van de winnaars heel divers: van installaties tot games, met daarnaast stukken die traditionele en geavanceerde digitale technologieën combineren.

De vier Academie Minerva Awards worden elk jaar uitgereikt aan afgestudeerden van vier opleidingen: Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. De winnaars van deze vier prijzen krijgen ieder vijftienhonderd euro. Daarnaast wordt artistiek onderzoek beloond met een onderzoeksprijs van vijfhonderd euro. Nieuw dit jaar is de Noorderlicht Award, die wordt uitgereikt aan fotografen die kunst, maatschappij en technologie samenbrengen. Winnaar Franc Archive krijgt duizend euro en mag een werk tentoonstellen bij Noorderlicht.

De prijzen werden dinsdag uitgereikt tijdens de Graduation Show, de afstudeertentoonstelling van Academie Minerva. Deze tentoonstelling, te zien op tien plekken in Stad, is nog tot en met donderdag te bezoeken.