Categorieën: Nieuws

Benefietconcert klarinetorkest succesvol: “We kunnen niet wachten om naar Dublin te gaan”

Over een maand reist het Capriccio Clarinet Orchestra uit Haren en Hoogezand af naar Dublin om daar mee te doen aan het internationale ClarinetFest. Op de begroting kampte men met een klein tekort maar dit is inmiddels volledig weggewerkt dankzij een benefietconcert.

“Het was fantastisch”, vertelt Ailien de Beer van het orkest wanneer ze terugblikt op de benefietavond. “Het benefietconcert vond plaats in Hoogezand. Het was een ontzettend succesvolle avond. De zaal zat zo goed als vol en we hebben er een hele mooie Ierse avond van kunnen maken. Er werd Guinness Bier geschonken maar ook andere Ierse drankjes en hapjes konden genuttigd worden. Daarnaast was het mogelijk om giften te geven. Een deel van de opbrengsten van de verkoop ging naar onze reis.”

“Concerten in Haren”
En dat was zo succesvol dat daarmee de reis daadwerkelijk gemaakt kan gaan worden. “Eigenlijk kunnen we niet wachten. Tot het moment dat we afreizen naar Dublin hebben we nog vijf repetities staan. Dat biedt de mogelijkheid om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Ook hebben we nog een aantal concerten gepland staan. Vorige week traden we bijvoorbeeld op in de kerk in Kolham. De komende periode treden we nog op in een verzorgingstehuis in Haren en in cultuurcentrum ’t Clockhuys. Dat is waardevol omdat we daarmee ook met publiek kunnen testen hoe er op ons optreden gereageerd wordt. We gaan nu echt de finale van de voorbereiding in.”

Amerika
Op 29 juli reist het gezelschap af naar Ierland. Het Capriccio Clarinet Orchestra bestaat uit 35 orkestleden waarvan de jongste tien jaar oud is en de oudste zestig. In Dublin vindt zoals gezegd het internationale ClarinetFest plaats. Normaal vindt dit evenement plaats in Amerika. De Beer: “Afreizen naar Amerika is lastig maar nu het in Dublin plaatsvindt maakt dit het heel wat makkelijker. Ook omdat de zomervakantie voor de scholieren laat valt. Als orkest hebben we vanaf het begin hier heel veel zin in.”

ClarinetFest
Het ClarinetFest moet gezien worden als een broedplaats. Mensen van over de hele wereld komen er naar toe. Er zijn optredens, er kan gekeken en geluisterd worden, maar er kan ook genetwerkt worden. Door de gesprekken ontstaan er nieuwe mogelijkheden waardoor er voor de toekomst letterlijk nieuwe deuren op gaan.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Knipoog van de zon tussen wolkenvelden en buitjes, halverwege volgende week ‘warme luchtbel’

Het kwakkelweer van de afgelopen dagen houdt ook komend weekend aan. Wolkenvelden en de zon…

2 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na forse aanrijding op Verlengde Oosterstraat

Op de Verlengde Oosterstraat heeft aan het begin van vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen…

5 uur geleden

Badkat en Guppy krijgen nieuw ontwerp voor zomer in Pioenvijver van kinderen uit Oosterparkwijk

Badkat en Guppy kregen deze vrijdag een nieuw jasje in Oosterparkwijk. Kinderen uit de wijk…

5 uur geleden

Einde De Tapperij dreigt na besluit gemeente Groningen

Café De Tapperij zit in de problemen. De horecazaak aan de Grote Markt heeft van…

7 uur geleden

Basisscholen in de strijd tegen plastic soep

De gemeente Groningen en de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's hielden deze week een…

7 uur geleden

Regenboogbankje in Haren na één dag beklad

Eind juni heeft de gemeente Groningen op verschillende plekken in de stad regenboogbankjes geplaatst, naar…

7 uur geleden