Groninger Landschap koopt Koploperbos in Euvelgunne

nieuws
Foto: Ramon Hoiting

Het Groninger Landschap heeft het Koploperbos bij Euvelgunne, dat twee jaar geleden werd aangeplant bij het Kattegat en de Trondheimweg, officieel aangekocht. Het bos wordt onderdeel van de Hunzezone.

Het Groninger Landschap heeft het Koploperbos, met steun van de Nationale Postcode Loterij, aangekocht van de Stichting Koploperbos. Deze stichting plantte het Koploperbos in 2022 en begin 2023 aan ter hoogte van Kattegat en de Trondheimweg op het bedrijventerrein Euvelgunne, met steun van de gemeente en de lokale bedrijvenvereniging. Het bos is bedoeld om de CO2-uitstoot van het bedrijventerrein te reduceren/compenseren en hun werkomgeving te vergroenen.

Het Groninger Landschap gaat zich met de overname inzetten voor de bescherming en het behoud van het nieuwe bos, als onderdeel van de Hunzezone in de stad Groningen. De gemeente Groningen en Het Groninger Landschap zijn bezig om de oude rivier de Hunze herstellen. Het Koploperbos wordt, via een fietspad en een wandelpad, verbonden met het eerste herstelde gedeelte van de Hunze.