Jongerenpanel Waterschap Noorderzijlvest gaat aan de slag

nieuws
Foto: jongerenpanel Noorderzijlvest

Het jongerenpanel van Waterschap Noorderzijlvest is van start gegaan. Tien jongeren uit de provincie Groningen gaan het bestuur en de ambtenaren van het waterschap adviseren.

De jongeren ontmoetten elkaar woensdag voor het eerst. Ze gaan helpen bij het maken van keuzes die ook impact hebben op de volgende generaties. Het waterschap is dan ook erg blij om deze jongeren bij het werk te betrekken.

De jongeren zijn door een speciale commissie geselecteerd. Ze wonen in Stad en ommeland en zijn tussen de 16 en 23 jaar oud. Ze zitten op de middelbare school of studeren onder meer accountancy, filosofie, kust- en zeemanagement en doen onder meer aan sportvissen. Ze zijn alle tien betrokken bij natuur, klimaat en water.

De komende periode gaat het jongerenpanel op pad om het werk van het waterschap te leren kennen. Ze bezoeken dijken, gemalen, rioolwaterzuiveringsinstallaties en werkplaatsen. In september beginnen ze aan hun eerste eigen opdracht. Daarvoor krijgen ze ook van alles terug: een financiële vergoeding, workshops, werkervaring en bestuurlijke ervaring.