Leerlingen Dom Helder Camaraschool en Brederoschool naar landelijke finales schoolvoetbal (update)

nieuws

Leerlingen uit groep 8a en groep 8b van de Dom Helder Camaraschool uit de wijk Beijum hebben de landelijke finales van het schoolvoetbaltoernooi bereikt.

Het gaat om het jongensteam van de school. Het schoolvoetbaltoernooi begon met het reguliere toernooi, waarbij de Beijumse voetballers als sterkste uit de bus kwamen. Daarmee plaatsten zij zich voor de regiofinale die op 15 mei plaatsvond op de velden in Ureterp. Ook deze finale wisten ze winnend af te sluiten. Daarmee stoomde het team door naar de districtsfinale in Drachten. Scholen uit de drie noordelijke provincies kwamen hier afgelopen week samen om te strijden om tickets voor de landelijke finales. In een spannende wedstrijd, die uitmondde in strafschoppen, won de Dom Helder Camaraschool.

Ook de meiden van groep 8b van de Brederoschool zijn door naar de landelijke finale. Ze wonnen al hun wedstrijden en vertrekken op 12 juni in de spelersbus van FC Groningen naar Zeist, voor de grote finaledag.

Het is niet voor het eerst dat een Groningse basisschool hoge ogen gooit bij het schoolvoetbal. Tien jaar geleden wist de Beijumkorf, eveneens uit Beijum, zelfs landkampioen te worden.