Noordelijk en oostelijk deel gemeente Groningen kan fysieke bevingsschade melden volgens nieuwe afhandelingswijze

nieuws
Foto via Groninger Bodem Beweging

De eerste inwoners van de gemeente Groningen die zonder onderzoek naar de oorzaak (tot 60.000 euro) bevingsschade aan hun woningen willen laten herstellen, kunnen vanaf woensdag fysieke schade melden volgens de nieuwe afhandelingswijze.

Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Bewoners van de gemeenten Eemsdelta, het Hogeland en Midden-Groningen konden eerder al schade melden volgens de nieuwe afhandelingswijze. Daar komen nu het noordelijke en oostelijke deel van de gemeente Groningen bij. Op de kaart onderaan dit bericht is te zien voor wie de regeling nu geopend is.

Bij een nieuwe schademelding kunnen inwoners kiezen tussen herstel van de woning tot 60.000 euro, zonder onderzoek naar schadeoorzaak. Ook kunnen ze kiezen voor een vaste vergoeding van 10.000 euro (vanaf medio juli) via een voorinschrijving voor een Aanvullende Vaste Vergoeding (AVV). Die gaat komend najaar van start. Inwoners kunnen, zo stelt het IMG, ook blijven kiezen voor een maatwerkprocedure, met een onderzoek naar de oorzaak van de schade.

Stadjers met een herhaalmelding die al voorlopig hebben gekozen voor deelname aan de regeling voor een aanvullende vaste vergoeding van 10.000 euro, moeten deze keuze nog wel bevestigen. Dat kan vanaf halverwege juli, door te kiezen voor herstel door een aannemer van het IMG of een eigen aannemer.

Kaart via IMG