Categorieën: Nieuws

Samenspeelplek zorgboerderij De Mikkelhorst feestelijk geopend: “Samenspelen is belangrijk”

Met het doorknippen van een lintje is zaterdag de samenspeelplek bij zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren geopend. Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport en Bewegen noemt het samen kunnen spelen erg belangrijk.

De samenspeelplek is onderdeel van de speeltuin van de kinderboerderij. De afgelopen periode zijn verschillende speeltoestellen opgeknapt en andere zijn vervangen door nieuwe toestellen. Hierbij is er rekening gehouden om het gebied en de toestellen toegankelijk te maken voor kinderen die te maken hebben met een beperking. “Samen kunnen spelen is heel belangrijk”, vertelt Jongman. “Daarom zetten we als gemeente in op het realiseren van samenspeelplekken. Kinderen die te maken hebben met een beperking kunnen vaak niet meespelen in de reguliere speeltuinen omdat de ondergrond of de speeltoestellen letterlijk drempels vormen. In samenspeelplekken zijn deze obstakels er niet.”

Jongman kreeg bij de opening van de samenspeelplek hulp van loco-kinderburgemeester Ise. Zij laat weten blij te zijn: “Fantastisch dat deze speelplaats gemaakt is, want alle kinderen hebben het recht om buiten te spelen, met of zonder beperking.” Naast de samenspeelplek kreeg De Mikkelhorst zaterdag ook twee zonnedoeken cadeau van de gemeente. De speeltuin ligt namelijk op het zuiden en op zonnige dagen is het lastig om een schaduwplek te vinden. Om spelende kinderen tegen de zon te beschermen kunnen er vanaf nu zonnedoeken opgehangen worden.

De opening van de samenspeelplek in Haren is het gevolg van een ondertekening in 2022. De gemeente sloot zich toen aan bij het landelijk Samenspeelnetwerk. De belofte die toen gedaan werd was dat er in drie jaar tijd drie samenspeelplekken gerealiseerd zouden worden. Daarnaast zal er bij vervanging van toestellen of bij de aanleg van een nieuwe speelplek worden gekeken of alle kinderen, met of zonder beperking, daar samen kunnen spelen. Soms zijn kleine aanpassingen voldoende, zoals het verharden van de toegangspaden. Kinderen in een rolstoel kunnen hierdoor gemakkelijk bij een speeltoestel komen.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden