Categorieën: Nieuws

Stormbaan in Ten Post moet na bijna twee jaar dicht, ChristenUnie wil oplossing

Bijna twee jaar geleden begon GroningenFit een buitenfitness-sportschool in Ten Post, met daarbij een stormbaan. Deze stormbaan moet nu worden verwijderd en ondernemer Jerymias Pirsouw moet elders zijn trainingen gaan geven. De raadsfractie van de ChristenUnie springt nu in de bres voor GroningenFit.

De stormbaan en buitenfitness-sportschool begonnen bijna twee jaar geleden op een stukje grasveld achter de Rijksweg. ‘Op een veld van mijn buurman’, schrijft Pirsouw op Facebook. Volgens de ondernemer kreeg hij begin dit jaar nog bezoek van de gemeente, die de buitensportschool zelfs aanprijst via Sport050. Maar afgelopen donderdag werd bekend dat de stormbaan en trainingslocatie in Ten Post de deuren moet sluiten. Het uitbaten van een fitnesslocatie mag hier niet volgens het bestemmingsplan.

Pirsouw laat via Facebook weten dat hij vindt dat er een balans moet zijn tussen regelgeving en het bevorderen van gezondheid en welzijn: “Regels zijn essentieel om misstanden te voorkomen en om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft. Echter, wanneer regels te strikt worden toegepast zonder rekening te houden met de specifieke context, kunnen ze initiatieven die juist bijdragen aan gezondheid en welzijn belemmeren. GroningenFit had een positieve impact op de gemeenschap door een toegankelijke en laagdrempelige manier van sporten te bieden. De sluiting van deze locatie vanwege regelgeving doet af aan de inspanningen en resultaten die zijn behaald.”

ChristenUnie op de bres

ChristenUnie-raadslid Peter Rebergen springt komende woensdag op de bres voor Pirsouw en de stormbaan van GroningenFit in Ten Post. “De fractie van de ChristenUnie vindt dergelijke initiatieven van groot belang, zeker als het op een positieve manier bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van inwoners”, stelt Rebergen. “Dergelijke initiatieven zouden daarom omarmd en ondersteund moeten worden.”

Als het aan Rebergen ligt, gaat het gemeentebestuur op zoek naar een oplossing om de stormbaan en buitenfitness-activiteiten alsnog toe te staan op de huidige plek. Het college moet, zo stelt Rebergen, zijn best doen om het initiatief te behouden voor Ten Post en omgeving.

 

Tom Veenstra

Recente berichten

Groningse discuswerpster pakt zilver in Parijs

De 24-jarige Jorinde van Klinken is zondag tweede geworden met discuswerpen in de Diamond League-wedstrijd…

15 minuten geleden

Integraal Kind Centrum in Meerstad geopend

Na twintig maanden bouwen is het Integraal Kind Centrum (IKC) Groenewei in Meerstad bijna af.…

1 uur geleden

Maartenscollege geeft per ongeluk 140 ongeldige diploma’s aan geslaagde leerlingen

Het Maartenscollege in Haren heeft een grote fout gemaakt waardoor 140 geslaagde leerlingen hun diploma…

2 uur geleden

Keti Koti gevierd op drie plekken in Stad: Feest, maar ook nadenken over de toekomst’

Lezingen, lekkere maaltijden, muziek en rituelen waren afgelopen zaterdag onderdeel van de viering van Keti…

2 uur geleden

Meerdere afsluitingen op de A28, ook Ring-Zuid gaat enkele nachten dicht

Deze week zijn er meerdere afsluitingen op de A28 en ook Ring Zuid gaat enkele…

3 uur geleden

Arjen Lubach krijgt eredoctoraat van Open Universiteit

De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan Arjen Lubach. De televisiemaker, cabaretier, muziekproducent en…

4 uur geleden