Succesvolle reddingsactie voor zwaan mag uiteindelijk toch niet baten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Duikers van de brandweer moesten zondagmiddag aan de Noorddijkerweg in actie gekomen vanwege een gewonde zwaan. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van een dier in problemen kwam rond 14.10 uur bij de hulpdiensten binnen. “In een sloot bevindt zich een zwaan die gewond is”, vertelt Ten Cate. “Twee duikers zijn het water ingegaan. Bij het zien van de duikers besloot de zwaan snel weg te zwemmen om via een andere sloot aan wal te gaan. Daar stonden medewerkers van de Dierenambulance klaar die het dier konden vangen.”

De Dierenambulance laat weten dat de zwaan na de reddingsactie is overgebracht naar De Fûgelhelling in Ureterp bij Drachten. “Uit onderzoek is gebleken dat het dier een gebroken vleugel had. Er bleek sprake te zijn van een open botbreuk. Dit is erg pijnlijk en het kan niet verholpen worden. Daarop is besloten om de zwaan in te laten slapen, om het uit zijn lijden te verlossen. Dat is niet leuk. Aan de andere kant wil ook niemand dat het dier verder lijdt.”