Vier toppers van Groningen Atletiek en Team 4 Mijl naar EK in Rome

sport
Silke Jonkman. bij zege Plantsoenloop 2022 Foto: Rieks Oijnhausen

Vier atleten van Team 4 Mijl en Groningen Atletiek doen vanaf komende vrijdag mee aan het EK Atletiek in Rome. Het gaat om Silke Jonkman, Jacelyn Gruppen, Jorinde van Klinken en Sofie Dokter.

Het viertal maakt deel uit van een grote afvaardiging van 59 Nederlandse atleten. De Europese Kampioenschappen duren zes dagen en worden door veel deelnemers gezien als voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs, die beginnen op 26 juli.

De 27-jarige Silke Jongman uit Haren loopt in Rome de 10 kilometer. Ze is net op tijd weer fit na een langdurige blessure. De start vindt plaats op dinsdagavond 11 juni.

Jacelyn Gruppen woont in Hoogeveen, maar is lid van het Groningse Team 4 Mijl. De 34-jarige doktersassistente doet mee aan de halve marathon. Die wedstrijd staat voor zondag op het programma.

Jorinde van Klinken, 24 jaar oud, doet vrijdag mee aan het kogelstoten en discuswerpen. Op het laatste onderdeel bezit ze het nationaal record (70 meter 22); dit jaar is haar beste prestatie tot nu toe 64 meter 88. Vorig jaar eindigde zo op het WK als vierde. Bij het kogelstoten behoort ze niet tot de favorieten.

Voor de 21-jarige Sofie Dokter staat de zevenkamp op het programma. In maart pakte ze de derde plaats tijdens het WK Indoor in Glasgow. De zevenkamp wordt komende vrijdag en zaterdag verwerkt.