Vrijdag flinke opklaringen, temperaturen blijven hangen rond de 17 à 18 graden

nieuws
Foto: Lars Faber

De komende dagen blijft het fris voor de tijd van het jaar. Volgens weerman Johan Kamphuis blijven  bewolking en buitjes aanwezig.

“Vrijdag kunnen we genieten van flinke opklaringen”, zegt Kamphuis. “Maar die zullen onderbroken worden door wat wolken en af en toe een enkel buitje. De temperatuur stijgt naar ongeveer 18 graden Celsius. Een matige wind uit het westen tot noordwesten, met een kracht van 3 tot 4.”

Zaterdag is die mix van bewolking en opklaringen er ook, met hier en daar wat lichte regenbuien. De temperaturen schommelen rond de 17 à 18 graden. De wind is matig tot krachtig en komt uit het westen tot noordwesten.

Op zondag blijft het overwegend droog. “Er is af en toe een glimp van de zon, maar de wolken lijken de overhand te hebben,” zegt Kamphuis. “De thermometer zal zich stabiliseren rond de 16 of 17 graden, met een matige westelijke wind.”

“Na het weekend zullen de ‘Noordzeebuitjes’ terugkeren. Hoewel de zon zo nu en dan tevoorschijn komt, blijft het fris met temperaturen tussen de 15 en 17 graden Celsius.”