Zes bedrijven uit Stad in de race voor Groninger Ondernemingsprijs

nieuws
Easytoys was in 2023 de winnaar van de Groninger Ondernemersprijs - Foto via EasyToys

De jury van de Groninger Ondernemersprijs heeft de tien genomineerden bekendgemaakt die dit jaar de strijd aangaan om de jaarlijkse prijs voor excellente en inspirerende bedrijven in de provincie. Dit jaar maken zes bedrijven uit onze gemeente kans om de winnaar te worden.

Convident, Defibrion Group, ICON, KeyPro, TRACER Europe en Wilmink Engine Parts uit Stad dingen mee naar de Groninger Ondernemersprijs. De rest van de genomineerden is buiten de gemeente Groningen gevestigd.

De tien bedrijven staan op de zogenaamde ‘shortlist’ met genomineerden. Zij zijn donderdag aan elkaar voorgesteld op een speciale voorlichtingsbijeenkomst in het Provinciehuis. De tien genomineerden gaan in oktober aan de jury ‘pitchen’ over hoe inspirerend, succesvol of bijzonder ze zijn. Daarna beslist de jury welke drie genomineerden doorgaan naar de finale.

Zij worden vervolgens doorgelicht door de jury en krijgen de juryleden op bezoek. Uiteindelijk wordt op 21 november, tijdens de finale in MartiniPlaza, bekendgemaakt wie er met de Groninger Ondernemersprijs naar huis gaat.