Café de Doos is boos: vandalen stelen vlaggenstokken en vernielen EK-versieringen in Gelkingestraat

nieuws
Screencap uit video Cafe de Doos (via Instagram)

Het personeel van Café de Doos aan de Gelkingestraat is niet blij. In de nacht van woensdag op donderdag heeft een groep stappers de EK-versieringen van het feestcafé, die boven de weg hingen tussen de panden, vernield en deels gestolen.

Het feestcafé deelde donderdagavond camerabeelden van het incident. Daarop is te zien hoe twee jonge vrouwen (de namen lijken bekend bij het café) de gevel van het feestcafé rond 03.25 uur in de nacht beklimmen om vlaggenstokken te stelen.

Vervolgens slaat de groep jonge vrouwelijke stappers tegen de strook slingers en voetballen, die over de straat zijn gespannen. Deze vallen vervolgens op straat. Na enige tijd krijgen de vrouwelijke vandalen gezelschap van een groep mannen, die ook aan het vernielen slaan. Na enige tijd lijken de vandalen snel het hazenpad te kiezen.

Aan stadsblog Sikkom laat eigenaar Alexander Swart weten dat de actie de gevel van het café heeft beschadigd en dat het metalen ophangsysteem van de versierselen kapot is. Via Instagram roept het café de vandalen op zich te melden voor een gesprek.