Dichters in de Prinsentuin van start in binnenstad

nieuws

In de binnenstad vindt dit weekend de 27ste editie van Dichters in de Prinsentuin plaats. Het poëziefestival begon vrijdagavond.

“Dit jaar bezoekt een aantal getalenteerde artiesten het festival”, laat de organisatie weten. “Bezoekers kunnen een dynamisch en onconventioneel programma verwachten van verschillende artiesten. We geven dit jaar ruimte aan poëzie, performances en gesprekken waarin het belang van gemeenschapszin en samenhang blijkt, want verbinding ≠ cringe, maar hoog nodig.”

Lieke Marsman en Roelof ten Napel trapten vrijdagavond het festival af. Zaterdag en zondag vind je op diverse plekken in de Prinsentuin en op het Martinikerkhof dichters en poëzie. Maar er zijn ook gesprekken, interviews, workshops en optredens. Voor de zaterdagavond staat een Poetry Party in de planning. Dit is een feestelijke avond vol met muzikale poëzie en muziek vol poëzie. In totaal treden er verspreid over de zaterdag en zondag zo’n honderd dichters op. Een volledig overzicht vind je op deze website.