Categorieën: Nieuws

Meerstad maakt zich op voor allereerste drakenbootrace: “Dit gaat spectaculair worden”

Meerstad staat zondag in het teken van een heuse drakenbootrace. Diverse teams nemen het tegen elkaar op, waarbij gestreden wordt om mooie prijzen. Een gesprek met Anneke Paapst van de organisatie.

Hoi Anneke! Wat kunnen we morgen verwachten in Meerstad?
“Op het Woldmeer gaan we voor de allereerste keer een drakenbootrace organiseren. Er hebben zich veertien teams aangemeld die het tegen elkaar op gaan nemen. Elk team bestaat uit zes roeiers en een trommelaar. Een drakenboot is een twaalf meter lange open kano met een drakenkop op de boeg. Tijdens de race vaar je samen met je team tegen een andere boot. Alles draait om tijd hoewel plezier ook belangrijk is. Diegene die de snelste tijd op de klokken zet, gaat met de prijs naar huis. Dus ik verwacht veel spektakel.”

Wat willen jullie met deze race bereiken?
“De afgelopen jaren hebben we in Meerstad het watersportevenement gehouden. Gedurende een weekend werden allerlei activiteiten aangeboden op het gebied van water. Vorig jaar viel dit deels in het water. Op de tweede dag moesten we het programma afgelasten omdat het weer te slecht was. Op de eerste dag hebben we nog wel een programma aan kunnen bieden. Het afgelopen jaar zijn er in de organisatie wat stoelen verwisseld. Toch hebben we gezegd: het watersportevenement willen we door laten gaan. Het is goed voor de sportiviteit, maar ook voor de sociale cohesie. Maar het is wel in een wat kleinere vorm met nieuwe onderdelen.”

De drakenbootrace is dat nieuwe onderdeel. Maar het valt niet te ontkennen dat jullie flink uit gaan pakken …
“Dat is zeker zo. Duikvereniging Miramar is bijvoorbeeld aanwezig. Zij gaan gebruik maken van een duiktank waardoor je kennis kunt maken met de duiksport. Natuurlijk doet ook surf- en zeilschool Meerstad mee waarbij je kunt zeilen en surfen op het water en is Grunopark wakeboarden actief. En voor degenen die niet zo veel met water hebben kun je op de wal deelnemen aan een stormbaan en is er een surfplanksimulator.”

Hoe belangrijk is het om dit te organiseren?
“Eigenlijk willen we gewoon laten zien hoe tof en cool Meerstad is. Het doel is om bewoners te enthousiasmeren voor de watersport. Na de races op het water vindt in het Strandhuis een dorpsfeest plaats. De prijzen zullen worden uitgereikt en daarna is er een optreden van de band de Hippe Gasten. Het organiseren van het evenement en dorpsfeest kost veel geld dat is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die zich hier voor hebben ingezet.”

Wanneer zijn jullie morgen tevreden?
“Als mensen tevreden en met een grote glimlach op hun gezicht de dag afsluiten. Ik verwacht een mooie dag waarbij hopelijk de weersomstandigheden mee zullen zitten.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Flow Festival strijkt zaterdag voor het eerst neer in Beijum: “We hopen dat het niet bij één editie blijft”

Op het terrein aan de Melsemaheerd in Beijum, waar tot 2012 verpleeghuis Innersdijk stond, vindt…

12 minuten geleden

Werkmanhof en Universitair Centrum Psychiatrie winnen Groninger Architectuurprijs 2024

Appartementencomplex Werkmanhof aan de Pelsterstraat en het Universitair Centrum Psychiatrie aan het Hanzeplein zijn vrijdagavond…

59 minuten geleden

KNMI waarschuwt voor plaatselijk dichte mist

Weggebruikers in de provincie moeten in de nacht van vrijdag op zaterdag rekening houden met…

7 uur geleden

Eerste nederlaag Drs. Vijfje in eredivisie zaalvoetbal

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond in Amsterdam met 3-1 verloren van Os Lusitanos.…

10 uur geleden

Weekend blijft waarschijnlijk droog met flink wat zon, daarna meer kans op nattigheid

De afwisseling van zon en wolkenvelden van vrijdag zet komend weekend door. Ook de afwezigheid…

11 uur geleden

Ook Vinkhuizen Bar dicht op last van burgemeester

Na Club Bordeaux laat burgemeester Koen Schuiling ook de Vinkhuizen Bar de deuren dicht houden.…

11 uur geleden