Krakers: omwonenden willen graag buurtcentrum in voormalige jeugdsynagoge

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Buurtgenoten vinden de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat prima geschikt als buurtcentrum. Dat blijkt volgens de krakers van het pand uit enquêtes in de buurt.

Bij het vragen naar de toekomstige functie van het pand vindt men het gebouw in de huidige vorm heel geschikt voor zaken als sportactiviteiten, concerten, exposities, educatieve evenementen en ontmoeting.

Volgens de krakers toont dit aan dat de buurt ideeën heeft voor het gebouw en dat de locatie niet nodig is voor het realiseren van luxe appartementen. Ze vinden daarom dat het gebouw tot monument moet worden verklaard om het behoud en een publieke functie te garanderen.

De voormalige jeugdsynagoge werd in oktober vorig jaar gekraakt om de sloop en de bouw van luxe appartementen tegen te gaan. Die plannen gingen van tafel, maar sindsdien is de toekomst van het gebouw weer onzeker. De krakers zijn een procedure gestart om het gebouw tot monumentaal pand te verklaren. Uit de enquêtes blijkt volgens de krakers dus dat de buurt veel suggesties heeft voor de toekomst van het gebouw.