Savornin Lohmanlaan moet groener en veiliger

nieuws

De Savornin Lohmanlaan moet groener, veiliger en toegankelijker worden. Het college van B&W presenteert haar plannen voor deze straat in Helpman in oktober aan de gemeenteraad.

De Savornin Lohmanlaan is een 30 km/uur-straat, zonder daarvoor ingericht te zijn. Door de brede rijbaan wordt er vaak te hard gereden. Bewoners hebben de gemeente gevraagd om daar iets aan te doen. Door de straat te versmallen en andere in te richten neemt de snelheid van het autoverkeer af en wordt het er veiliger.

Dankzij de versmalling komt een strook vrij die groen wordt ingericht. Verhoogde plateaus moeten het verkeer verder afremmen. Bij het buurtwinkelcentrum komen een plein met beplanting, fietsparkeerplekken en mogelijkheden om te zitten. Vanaf de Chopinlaan tot de Helperzoom wordt bovendien een regenwaterriool aangelegd.

Als de gemeenteraad in oktober akkoord gaat met het ontwerp, dan starten de werkzaamheden volgend voorjaar. De herinrichting van de Savornin Lohmanlaan gaat ongeveer 1,6 miljoen euro kosten.