Tegenstanders Donar voor ENBL vooral uit Oost-Europa

sport
Donar-speler John Meeks (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar speelt in Europees verband vooral tegen Oost-Europese clubs. Dat blijkt uit de groepsindeling die deze woensdag is bekendgemaakt door de European North Basketball League.

De Groninger basketballers zijn ingedeeld in Groep A, samen met CSO Voluntari (Roemenië), BK Opava (Tsjechië), Spisski Rytieri (Slowakije), Newcastle Eagles (UK), Dziki Warszawa (Polen), Tartu (Estland), Spartak Pleven (Bulgarije) en Valmiera Glass VIA (Letland).

Donar speelt tegen elk van deze teams een uitwedstrijd óf een thuiswedstrijd. Het speelschema en de speeldata worden binnenkort bekendgemaakt. De eerste speelronde vindt plaats in de week van 24 september.

Technisch directeur Drago Pasalic: “Donar gaat gelijk de groepsfase in en dus zijn we verzekerd van minimaal vier Europese thuiswedstrijden. Deelname aan de ENBL maakt Donar bovendien aantrekkelijker voor spelers, omdat ze zich op een internationaal podium kunnen meten en ontwikkelen. Daardoor kiezen ze eerder voor ons dan voor een club die dat niet kan bieden.”