Tot het weekend zonnig, droog en zomers

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De zomer tapt inmiddels uit een ander vaatje tijdens de tweede week van de schoolvakanties. Ruggetjes van hogedruk zijn sterker waardoor storingen met regen minder kans maken, de zon vaker schijnt en er warmere lucht wordt aangevoerd.

door Johan Kamphuis

Daarbij is er goed nieuws voor een ieder die wel van zomerweer maar niet van hitte houdt: die lijkt vooralsnog op afstand te blijven. Dinsdag is het zeer warm maar daarna zakt het kwik langzaam aan weer wat terug dankzij een intredende noordelijke tot noordoostelijke stroming. Voor de boeren is het ook goed nieuws, de landerijen kunnen gaan opdrogen want niet eerder dan zaterdag lijkt er neerslag te gaan vallen.

De verwachting: Dinsdag zijn er flinke perioden met zon en schuiven er soms wat dunne wolken over. Het blijft droog en het wordt zeer warm bij een maximumtemperatuur die oploopt tot rond 27 of 28 graden. De wind uit richtingen tussen noord en noordoosten is zwak of matig, windkracht 2 tot 3. Komende nacht is het helder en koelt het af tot omstreeks 13 graden.

Woensdag is het met 24 graden wat minder warm maar nog altijd volop zomers. Ook dan zijn er flinke perioden met zon naast af en toe wat bewolking. Het blijft droog en de wind uit het noordoosten is matig, windkracht 3 tot 4.

De rest van de week wordt het 22 tot  24 graden, wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het waarschijnlijk droog. Tijdens de nachten koelt het af naar een graad of 13. Pas zaterdag neemt de kans op een paar buien weer toe.