Dit gaat Herepoort vanaf zaterdagavond doen om Ring-Zuid de dag erna te kunnen openen

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Komende zaterdagavond om 20.00 uur begint aannemerscombinatie Herepoort aan de vijfde en laatste fase van Operatie Ring Zuid. Die duurt niet lang: slechts 24 uur. In die uurtjes gaan de werknemers Herepoort zorgen dat er zondagavond auto’s over de verdiepte ligging en (het grootste deel) van het nieuwe Julianaplein kunnen rijden.

De oude zuidelijke ringweg is inmiddels helemaal verwijderd en er ligt een aansluiting tussen het Julianaplein, de verdiepte ligging en de Europaweg. Ook is het grootste deel van de op- en afritten klaar en staan er bomen en groen rond het nieuwe tracé. Komend weekend
wordt de belijning aangepast, worden de laatste barrières weggehaald en gaat de tape van de blauwe borden boven en langs de weg.

Het verkeer moet rekening houden met veel vertraging, verkeersdrukte en omrijden. Het Julianaplein is komende weekend helemaal dicht, dus verkeer uit alle richtingen doet er goed aan om vroegtijdig een andere route te kiezen. “We verwachten veel verkeersdrukte”, vertelt Jeroen Anjema, manager verkeersmaatregelen van Aanpak Ring-Zuid/Herepoort. “Ons advies is dan ook: volg de gele omleidingsborden.”