Voorbereidende werkzaamheden voor bouw nieuwe Gerrit Krolbrug een jaar uitgesteld

nieuws
Foto via Rijkswaterstaat

De Gasunie wilde komende maandag alvast beginnen met de verplaatsing van een gasleiding bij de Ulgersmaweg, zodat er ruimte gemaakt kon worden voor de nieuwe Gerrit Krolbrug. Maar de vergunning voor het werk is er nog niet, waardoor het werk nu een jaar wordt uitgesteld.

De Ulgersmaweg zou vanaf maandag anderhalve maand dicht zijn bij tennisvereniging Van Starkenborgh, zodat de Gasunie op deze plek een leiding kon verplaatsen. Maar de werkzaamheden worden verplaatst, zo stelt Rijkswaterstaat, omdat de benodigde vergunning nog niet is verleend.

De werkzaamheden aan de gasleiding worden daarom verplaatst naar volgend jaar. Dat duurt zo lang, omdat de Gasunie niet aan dit soort leidingen mag sleutelen tijdens de wintermaanden, omdat het gasnet dan niet mag worden doorbroken. De werkzaamheden zullen daarom volgend jaar in oktober plaatsvinden, aldus Rijkswaterstaat.

Gevolgen voor de daadwerkelijke start van de bouw van de Gerrit Krolbrug zijn er niet, besluit  Rijkswaterstaat. De bouw van de nieuwe Gerrit Krolbrug gaat gewoon in 2026 beginnen.