Finale van Zomerstad op Grote Markt: “Het beste van afgelopen twee weken”

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Op de Grote Markt vindt zondag de laatste dag van Zomerstad plaats. Van 12.00 tot 17.00 uur worden er verschillende activiteiten aangeboden.

Zomerstad begon twee weken geleden met een groot springkussen-evenement. De afgelopen veertien dagen vonden er elke dag allerlei activiteiten plaats voor kinderen. Zo kun er geknutseld worden, kon er ervaring worden opgedaan met dj’en en werden er sportworkshops aangeboden. Daarnaast kregen deelnemers de mogelijkheid om de ‘achterkant van de stad’ te bekijken. Bij dit onderdeel kon er gekeken worden achter deuren die normaal gesloten blijven, zoals het politiebureau aan de Rademarkt, het Provinciehuis en de McDonalds.

Doel van Zomerstad is om kinderen een leuke zomervakantie te laten beleven. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen en de Groningen City Club. Zondag, op de laatste dag van Zomerstad, worden de leukste evenementen nog eens aangeboden. De organisatie laat weten dat er schminkers actief zullen zijn, dat er geknutseld kan worden met glittertattoos en dat de workshop Visueel Verteld gevolgd kan worden.

Meer informatie over Zomerstad vind je op deze website.