Trein beschadigd bij botsing op boom bij Beilen, ook problemen op snelweg A28

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Bij Beilen is zaterdagavond een trein op een boom gebotst. Volgens de NS is er niemand gewond geraakt maar is de trein wel beschadigd geraakt.

Het incident gebeurde op het moment dat noodweer overtrok. Door de harde wind viel een boom op het spoor waar de trein, die onderweg was richting Groningen, op botste. “Voor zover wij nu weten is niemand van de inzittenden gewond geraakt”, vertelt NS-woordvoerder Erik Kroeze. “Wel is de machinist erg geschrokken door het voorval. Ook de trein is beschadigd geraakt. De verwachting is dat de trein niet op eigen kracht verder kan rijden.”

Schade herstellen
De aanrijding vond plaats in de omgeving van Eursing, tussen Beilen en Hooghalen. ProRail-woordvoerder Aldert Baas: “Wij zijn op dit moment op de locatie. Wij zijn een plan aan het maken hoe we de boom kunnen verwijderen. Daarnaast zijn we aan het inventariseren hoe groot de schade is.” ProRail laat weten dat er de rest van de zaterdag geen treinen meer zullen rijden. Op dit moment is het onbekend wanneer het treinverkeer wel weer hervat kan gaan worden.

Evacuatietrein
Volgens Kroeze zijn de reizigers enige tijd na de aanrijding uit de trein geëvacueerd. “In zulke situaties kunnen we kiezen voor verschillende mogelijkheden. Of we laten een touringcar naar de locatie komen waarmee we reizigers verder vervoeren of we zetten een evacuatietrein in.” Uiteindelijk werd er voor de laatste optie gekozen.

A28
Op snelweg A28 bij Spier richting Groningen zijn ook verschillende bomen omgegaan. Op foto’s is te zien dat zich onder de bomen verschillende auto’s bevinden. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. “Verschillende hulpdiensten werken samen om de weg weer zo snel mogelijk vrij te krijgen. De verwachting is dat dit tot rond 03.00 gaat duren.”