Gemeente vraagt om kiekjes en filmpjes van wateroverlast: ‘Laat weten hoe erg (of leuk) het in jouw wijk of dorp was’

nieuws
Ingezonden foto

De gemeente Groningen wil, met het oog op steeds heviger hoosbuien door klimaatverandering, in kaart brengen waar wateroverlast voor problemen zorgt. Daarom doet de gemeente een oproep aan bewoners om foto’s te maken en ze in te sturen.

“Wat een hoosbui gisteravond!”, schrijft de gemeente woensdagmiddag. “In sommige delen van onze gemeente zorgde dit voor behoorlijk wat wateroverlast. We willen graag weten hoe erg (of leuk) het in jouw wijk of dorp was. Zo help je ons de overlast in kaart te brengen en uiteindelijk aan te pakken.”

De oproep wordt gedaan, omdat het weer steeds wordt extremer door de klimaatverandering. Hevige hoosbuien komen vaker voor. De gemeente daarom alle locaties waar wateroverlast ontstaat tijdens extreme neerslag. Bijvoorbeeld plekken waar water lang op straat blijft staan of zelfs huizen of gebouwen binnenstroomt:  “Met foto’s of video’s van deze situaties krijgen wij een beter beeld van knelpunten en kunnen we het waterbeheer erop aanpassen.”

Heb je na dinsdagavond of na de aanstaande buien van woensdagavond last van wateroverlast in jouw straat of buurt? Maak er een foto of filmpje van en laat deze hier achter. Noteer ook even waar de overlast precies was.