Honderden hogeschoolmedewerkers fietsen door de provincie

Zo’n driehonderd medewerkers van HBO-instellingen uit het hele land begonnen vrijdagochtend vanaf het Zernikeplein aan een fietstocht door de provincie.

De toertocht is een jaarlijks terugkerend evenement aan het begin van het hogeschooljaar (de HBO Fietstocht), waarmee medewerkers van HBO-instellingen hun nieuwe jaar aftrappen. Dit jaar is de Hanze de organisator, vertelt woordvoerster Pernille Claessen: “Het is een sportieve manier om elkaar te ontmoeten en vakantie- en werkverhalen uit te wisselen en ondertussen te genieten van het Groninger land.”

Zo’n driehonderd medewerkers gingen vrijdagochtend van start, verdeeld in groepjes tussen de tien en dertig rijders. De deelnemers reden niet alleen op racefietsen: ook gewone fietsen en e-bikes waren goed genoeg om de 50, 75 of 100 kilometer te voltooien.

De jaarlijkse fietstocht voor hogeschoolmedewerkers wordt sinds 2000 gereden, toen naar aanleiding het 25-jarig bestaan van de HBO-raad. Elk jaar wordt de fietstocht door een andere hbo-instelling georganiseerd.