LIVE (Afgelopen) | FC Groningen beleeft droomstart tegen NAC Breda

sport
Groningen-NAC (Foto Martijn Minnema)

Goedenavond! Het moment waar menig FC Groningen supporter reikhalzend naar uit heeft gekeken is eindelijk aangebroken. Een uitverkocht Euroborg kolkt en is volledig groen-wit gekleurd, want de Trots van het Noorden keert vanavond officieel terug in de Eredivisie.

De FC neemt het in haar eerste Eredivisieduel op tegen NAC Breda, die zich vorig seizoen via de nacompetitie toch nog naar de eredivisie wisten te vechten. Tegen de ploeg uit Breda gaan de groen-witten proberen de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen!

 

Het laatste fluitsignaal klinkt. FC Groningen is op triomfantelijke wijze teruggekeerd in de Eredivisie. NAC Breda wordt in een uitverkochte Euroborg verslagen met 4-1.

 

90′ Willumsson bekroont zijn debuut bijna met een doelpunt. Vanuit een corner krijgt hij de bal op zijn hoofd, maar de nieuwe aanwinst weet er net niet genoeg kracht achter te zetten.

83′ FC Groningen gaat voor het laatst wisselen. Finn Stam verlaat het veld voor Joey Pelupessy.

70′ Tika de Jonge verlaat het veld en wordt vervangen door Laros Duarte. Ook Thom van Bergen wordt gewisseld. De aanvaller wordt afgelost door Thijs Oosting die daarmee zijn officiële debut maakt.

69′ Nummer vier! Mendes legt de bal geweldig opzij op Schreuders die dit keer wel door kan lopen. De middenvelder werkt de bal langs Bielica. 4-1 voor FC Groningen!

64′ FC Groningen gaat wisselen. Luciano Valenta verlaat het veld en Brynjolfur Willumsson mag zijn officiële debuut voor de FC maken.

55′ De tegenstander laat zich na de rust meer zien. Met één man minder weten ze toch steeds lang in balbezit te zijn op de helft van Groningen.

48′  NAC Breda benut een penalty. Na een overtreding van de debuterende Bouland wordt de bal op de stip gelegd. Vaessen duikt de verkeerde hoek in en Dominik Janosek schiet binnen. 3-1.

46′ De bal rolt weer. Marvin Peersman keert niet terug en is vervangen door Sven Bouland die daarmee zijn debut maakt.

 

Het is rust na een dominante eerste helft van FC Groningen. 

 

40′ Etienne Vaessen mag voor het eerst belangrijk zijn. Na een vrije trap rond de middenlijn ontstaat er wat gerommel voor de neus van de nieuwe keeper van de FC waarna een hard schot op doel volgt. Met zijn benen weet de keeper echt gevaar te voorkomen.

31′ Drie! Drie! Drie! Na een korte variant van de corner wordt de bal door Schreuders richting het hoofd van Marco Rente gestuurd. De verdediger kopt het derde doelpunt van de avond binnen. Wat een rentree in de Eredivisie!

25′ Mendes maakt 2-0! Luciano Valente speelt de bal in de zestien waar Mendes de bal controleert en deze langs Bielica het doel in stuurt.

16′ Na een kwartier spelen is duidelijk wie de controle heeft: FC Groningen. Ook NAC voelt dat aan. Wanneer keeper Daniel Bielica er bij gaat zitten en het spel wordt stilgelegd, roept Carl Hoefkens de rest van zijn spelers bij elkaar voor een spoedoverleg. Gaat de vroege rode kaart hen fataal worden?

8′ GOAL!!! Bacuna schiet de penalty feilloos binnen en zet FC Groningen op 1-0 voorsprong!

6′ Penalty! Mendes legt de bal behendig opzij richting Jorg Schreuders, die door Enes Mahmutovic omver wordt gelopen. Scheidsrechter Nagtegaal twijfels geen moment en trekt een rode kaart. De VAR kijkt er nog even naar, maar besluit na enkele seconden dat het inderdaad tijd is dat Mahmutovic gaat douchen.

3′ Rui Mendes wordt net buiten de zestienmeter onderuit gehaald. Leondro Bacuna neemt de verdiende vrijetrap, maar schiet de bal op het hoofd van een verdediger uit Breda.

1′ Het Eredivisieseizoen van FC Groningen is van start, de bal rolt in de Euroborg!

Opstelling FC Groningen: Etienne Vaessen; Finn Stam, Marvin Peersman, Marco Rente, Leandro Bacuna; Jorg Schreuders, Tika de Jonge, Luciano Valente; Thom van Bergen, Rui Mendes.

Opstelling NAC Breda: Daniel Bielica, Jan Van den Bergh, Casper Staring, Kacper Kostorz, Elias Mar Omarsson, Leo Greiml, Enes Mahmutovic, Maximilien Balard, Roy Kuijpers, Manel Royo, Dominik Janosek.

Scheidersrechter: Marc Nagtegaal