Categorieën: Nieuws

Politie geeft signalement vrij van poging verkrachting Hereweg

De politie zoekt mensen die meer weten van een poging tot verkrachting van een jonge vrouw in de vroege ochtend van vrijdag 9 augustus aan de Hereweg.

Een jonge vrouw fietste vrijdagochtend na een uitgaansavond rond 4 uur 30 op de Hereweg, vanuit het centrum in de richting van Haren. Een man die ook op de fiets was sprak haar aan en reed kort achter haar aan. Ter hoogte van huisnummer 97, net voorbij de Papiermolenlaan, werd zij van haar fiets geduwd en meegenomen richting een nabijgelegen pand.

Het slachtoffer wist omstanders te alarmeren die de vrouw te hulp schoten. De verdachte vluchtte vervolgens te voet richting de Papiermolenlaan. Een zoektocht van de politie leidde nog niet tot een aanhouding. Er is een signalement verspreid, maar uit een eerste onderzoek blijkt dat het niet om de verdachte gaat. Uit gesprekken met het slachtoffer en getuigen is het volgende signalement naar voren gekomen.

Het gaat om een man van tussen de 20 en 30 jaar met een donkere huidskleur. Hij is rond de 1.90 meter lang en heeft een normaal tot gespierd postuur. Hij spreekt Nederlands. Hij droeg zwarte kleding en had een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg een opvallende jas met een gladde stof.

De fiets van de verdachte is achtergebleven op de plaats van het incident. Het gaat om een elektrische fiets van het merk Qwic. De fiets is grijs en heeft een bruin zadel en bruine handvatten. Het stuur stond in een opvallende stand. Op het label van de sleutelhanger die aan de fietssleutel bevestigd zit staat de tekst ‘Daffy Duck’ geschreven. De fiets is begin mei van dit jaar gestolen. De sleutelhanger is niet afkomstig van de vorige eigenaar.

De politie is op zoek naar tips en informatie. Wie op vrijdag 9 augustus voor of na 4 uur 30 uur iets verdachts gezien heeft in de omgeving van de Hereweg, wordt verzocht te bellen met 0900-8844, of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

45 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

2 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

6 uur geleden