Dit is er de komende dagen te doen tijdens het Groningens Ontzet

nieuws
Foto: Afke Berger

Komende woensdag is het weer zover: Groningen viert het Ontzet. De traditionele kermis is al sinds woensdag open. In dit artikel lees je meer over het feestprogramma van de komende dagen.

De viering begon afgelopen zondag al met een gedenkdienst in de Martinikerk, waarbij de slachtoffers van de belegering en het ontzet zijn herdacht. Het programma gaat maandagavond verder in de Doopsgezinde Kerk, waar regionaal historicus Jochem Abbes vertelt over de geschiedenis van Groningen tijdens de “Beno Hofman Lezing”.

Dinsdag kunnen Stadjers al genieten van een muziekspektakel op de Ossenmarkt met het Noord Nederlands Orkest en de internationale topvocalisten Leonor Amaral en Anneke van Giersbergen. Daarnaast voert in de middag het Bommen Berend Jeugdtheater een toneelstuk op op de binnenplaats van het Museum aan de A.

Komende woensdag is het echt weer 28 augustus in Stad, met het afsluitende vuurwerk in de Zuiderhaven, de paardenkeuring op de Ossenmarkt en de Groote Maaltijd in De Akerk. Daarnaast organiseert de Rijksuniversiteit rondleidingen en colleges in het Academiegebouw, waar publicist en presentator Jelle Brandt Corstius ook de traditionele 28-augustus rede voordraagt.

Benieuwd naar het gehele programma? Kijk dan op de website van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, die de festiviteiten organiseert. De meeste activiteiten van Bommen Berend zijn gratis, voor sommige bijeenkomsten is het wel belangrijk om je aan te melden. Meer daarover vind je ook op de website.