‘PSV heeft interesse in Ko Itakura, ex-speler FC Groningen’

sport
Foto: Sportphotoagency.com (L-R), *Ko Itakura* of FC Groningen, *Ritsu Doan* of Arminia Bielefeld

PSV is geïnteresseerd is Ko Itakura, voormalig speler van FC Groningen. Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

De landskampioen kampt met een chronisch gebrek aan verdedigers en heeft zijn oog laten vallen op de Japanse voetballer die tussen 2019 en 2021 bij FC Groningen speelde. De Eindhovenaren wilden in eerste instantie Sepp van den Berg aantrekken, maar diens komst gaat niet door.

PSV zoekt opvolgers voor de vertrokken Jordan Teze en voor Olivier Boscagli, die waarschijnlijk ook naar een andere club verkast. Bovendien is Sergiňo Dost tot de winterstop uit de running en zijn twee andere verdedigers nog geblesseerd.

De nu 27-jarige Itakura maakte tijdens zijn periode bij FC Groningen, als huurling van Manchester City, grote indruk. Tegenwoordig staat hij onder contract bij Borussia Mönchengladbach, dat speelt in de Duitse Bundesliga. Zijn contract loopt nog twee jaar door. Hij zou een clausule ter waarde van tien tot vijftien miljoen euro in zijn contract hebben staan.