Publiek krijgt over twee weken ‘sneak preview’ van Dudok aan het Diep

nieuws
Foto via Ruimte voor Groningen (Gemeente Groningen)

Het duurt nog even voordat Dudok aan het Diep aan de Turfsingel klaar is. Maar over twee weken kan het publiek alvast binnen kijken bij het volledig gerestaureerde en omgebouwde tankstation-gebouwtje van Dudok.

Dat kan op zaterdag 14 september tijdens de Open Monumentendag. Architect Wouter van Riet Paap is dan aanwezig om de transformatie van het pompstation en omliggende gebied toe te lichten. Ook de toekomstige uitbaters van ‘Van Deeg Vandaag’, de horecagelegenheid en bakkerij die Koffiebar Koffiestation en boekhandel Riemer dit najaar in het gebouw gaan openen, zijn dan aanwezig.

Het rijksmonumentale benzinepompstation met transformatorhuisje uit 1953 zijn de enige exemplaren die nog op hunn oorspronkelijke plek staan in Nederland. Sinds september vorig jaar wordt de locatie van het voormalig tankstation aan de Turfsingel heringericht tot een openbare plek. Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de nieuwe inrichting, die dit najaar zo goed als klaar moet zijn, Komend voorjaar volgt de officiele opening van Dudok aan het Diep.

Wie een kijkje wil nemen, is op zaterdag 14 september welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.