Reeks wegafsluitingen in aantocht na opening zuidelijke ringweg

nieuws
Foto: 👀 Mabel Amber, who will one day via Pixabay

Het einde van Operatie Ring Zuid nadert, maar na de openstelling van de zuidelijke ringweg komt er nog een hele reeks wegwerkzaamheden aan. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Paterswoldseweg

Allereerst zal de Paterswoldseweg van 2 tot en met 6 september onder het oude viaduct van de zuidelijke ringweg afgesloten zijn voor autoverkeer. Dit viaduct zal dan worden afgebroken. Ook de Laan van de Vrede en de Muntinglaan zijn in deze periode dicht.

Brailleweg

Van 7 tot 29 september is de Brailleweg tussen de Parkweg en de Vondellaan dicht, zowel voor auto- als fietsverkeer. De toe- en afrit richting de A28 zijn in die periode eveneens afgesloten.

Van Ketwich Verschuurlaan

Het duurt nog even, maar de Van Ketwich Verschuurlaan zal twee weken dicht gaan voor het leggen van nieuw asfalt onder het viaduct van de A28. Autoverkeer en fietsverkeer moeten dan omrijden voor de periode 30 september tot 11 oktober.

Hereweg twee maanden dicht

Vanaf halverwege oktober begint de sloop van het stukje oude ringweg over de Hereweg. De exacte datum wanneer deze operatie start volgt nog. De Hereweg zal daarna compleet opnieuw ingericht worden. Dit zal naar verwachting tot halverwege december duren. Het fietsverkeer heeft geen hinder van deze werkzaamheden.