Uitnodigingen coronavaccinatie binnenkort op de deurmat

nieuws
Foto via GGD Groningen

Zestig-plussers krijgen vanaf 27 augustus per post een uitnodiging van het RIVM voor de coronaprik. GGD Groningen vaccineert tussen 16 september en 6 december op 17 locaties in de provincie.

Het coronavirus is er nog steeds, en het kan ook weer opleven. De vaccinatie geeft mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, extra bescherming. Alle Groningers tussen de 60 en 90 jaar die vorig jaar een coronaprik hebben gehaald, krijgen een brief met daarin een afspraak. De andere 60-plussers krijgen een uitnodiging om zelf een afspraak te maken.

Ook andere groepen kunnen vanaf 27 augustus zelf online een afspraak maken. Het gaat om volwassenen die elk jaar een uitnodiging krijgen voor de griepprik, om kinderen en volwassenen met een ernstige aandoening, of met een kwetsbaar gezinslid, of op advies van een behandelend arts. Het geldt ook voor zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare mensen.

Mensen die door hun gezondheid niet zelfstandig of met hulp naar een priklocatie kunnen komen, kunnen contact opnemen met de GGD. Zij kunnen thuis worden geprikt. Een overzicht met de priklocaties en de openingstijden is te vinden op de website van http://GGD.Groningen.nl