Vrouw die personeel UMCG en RUG stalkte, blijft achter slot en grendel

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De vrouw die tientallen medewerkers van het UMCG en de RUG stalkte, blijft voorlopig vastzitten en moet, zodra daar plek is, naar het Pieter Baan Centrum. Dat meldt het Dagblad van het Noorden naar aanleiding van de rechtszaak tegen de vrouw.

De 28-jarige Groningse werd een paar jaar geleden uit de opleiding tandheelkunde van de RUG gezet. Vanaf dat moment ontstond er een conflict dat helemaal uit de hand liep. Ze kreeg een locatieverbod voor meerdere universiteitsgebouwen, onder meer omdat ze daar pamfletten verspreidde met aantijgingen naar medewerkers.

Dat verbod hielp voor geen meter. Daarnaast uitte ze bedreigingen op sociale media richting personeelsleden. De vrouw werd in november vorig jaar opgepakt en zit sindsdien in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum. Daar ging ze gewoon door met het sturen van dreigbrieven.

Volgens het Dagblad van het Noorden maakte de vrouw op de zitting een verwarde indruk. Wel gaf ze aan, hoe dan ook haar studie aan de universiteit te willen afmaken. Haar advocaat wil dat ze voorlopig op vrije voeten komt, omdat opname in het Pieter Baan Centrum vanwege plaatsgebrek nog lange tijd kan duren. De rechter ging daar niet in mee.