Categorieën: Nieuws

Zaterdag volop activiteiten in Stad: open dag Dierenambulance en RingLopen op nieuwe ringweg

Op deze zaterdag is er van alles te doen in de gemeente. Zo vindt de Groningen Swim Challenge plaats, kan er op de nieuwe zuidelijke ringweg gelopen worden en opent Dierenambulance Groningen de deuren.

De open dag bij de Dierenambulance begint om 10.00 uur. Op de locatie aan de Friesestraatweg kunnen bezoekers een kijkje nemen in één van de ambulances en worden rondleidingen door het gebouw gegeven. Daarnaast is er voor de jongste bezoekers een stormbaan, wordt er geschminkt en zijn er knuffeldokters. Voorts zijn er verschillende kraampjes en kan gekeken worden naar een papegaaienshow. De open dag duurt tot 16.00 uur.

Groningen Swim Challenge
In de Groningse wateren vindt zaterdag de tiende editie van de Groningen Swim Challenge plaats. De eerste groep zwemmers begint zaterdagochtend vroeg in Zoutkamp aan een estafettetocht naar Stad, van ruim 33 kilometer. Bij de bocht van Ameland bij de Noorderhaven komt deze groep zwemmers samen met de deelnemers aan de City Swim. Deze zwemmers leggen een route van 2,1 of 3,8 kilometer af door de Diepenring. Met het zwemmen wordt geld opgehaald om onderzoek te kunnen doen naar kanker. Bij deze lustrumeditie lijkt men af te gaan stevenen op een recordbedrag. Op dit moment is er namelijk al 150.000 euro opgehaald. De finish vindt plaats in de Oosterhaven.

Tekst gaat verder onder de video:

RingLopen
Na jaren van hard werken en door overlast heen bijten wordt dit weekend de nieuwe zuidelijke ringweg in gebruik genomen. Zondagavond is de officiële opening, zaterdag vinden er diverse activiteiten plaats. Zo vindt van 10.00 tot 16.00 uur het RingLopen plaats. Te voet kun je door de verdiepte ligging van de vernieuwde ringweg lopen. Tijdens het evenement kun je de ringweg op twee plekken op en af: bij zwembad De Papiermolen en bij de oprit vanaf de Europaweg. Via de verdiepte ligging loop je onder de Hereweg, onder het treinspoor en onder het Oude Winschoterdiep door.

Daarnaast vindt in Martiniplaza het RingFestival plaats. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden daar meer te weten komen over de bouw van de ringweg. In en rond de evenementenhal laten tientallen bedrijven, die hebben meegewerkt aan de ringweg, zien welke bijdrage zij hebben geleverd. Kranen, verreikers, shovels, graafmachines, betonpompen en vrachtwagens, alles is er. Vooral voor kinderen is er veel te doen. Ze mogen in sommige machines klimmen, kunnen zelf een robot bouwen, mogen schatgraven en knutselen met hamer en spijkers.

Tekst gaat verder onder de video:

Timmerdorp
Op het terrein van TuinInDeStad aan de Tarralaan vindt zaterdag het slotfeest van Timmerdorp Groningen plaats. De afgelopen weken hebben diverse groepen kinderen gewerkt aan de mooiste hutten. Zaterdag is de feestelijke presentatie. “Iedereen is welkom om ons dorp te bewonderen en te genieten van alles wat je kan zien, horen, voelen, eten en drinken.” Bij de opening om 13.00 uur verricht kinderburgemeester Jorn de openingshandeling.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

23 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

60 minuten geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

4 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden