Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Foto Andor Heij. PKC'83 - Marum

Eersteklasser PKC’83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase in de noordelijke districtsbeker. De tweedeklasser werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

De overwinning was terecht, want PKC’83 was de betere ploeg. In de beginfase kreeg Rob Schokker al een enorme kans die door Marum doelman Bas Markus net overgetikt werd. Na 27 minuten leek een vrije trap van Omar Kavak er in één keer in te draaien, maar de bal schampte nog de grote teen van Schokker: 1-0.

Schokker trefzeker

Direct na rust rondde Schokker een aanval door het midden af: 2-0. Na 67 minuten had Gelo Windster een mooie actie in huis waar opnieuw Schokker wel raad mee wist: 3-0. PKC kreeg nog diverse kansen, maar Markus lag in de weg of het doel werd te hoog gezocht.

PKC nam de leiding in de poule met vier punten. Marum heeft er drie, Surhuisterveen twee en Helpman één. Helpman speelde vanwege de viering van het honderdjarig bestaan dinsdag al tegen Surhuisterveen (2-2).

PKC speelt zaterdag uit tegen Helpman en heeft aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase. De eerste twee gaan door.

PKC’83 – Marum 3-0. 27. 1-0 Rob Schokker, 47. 2-0 Rob Schokker, 67. 3-0 Rob Schokker. Toeschouwers: 250.

Oranje Nassau verrassend onderuit

Eersteklasser Oranje Nassau verloor uit verrassend van tweedeklasser Bedum: 2-1. De stad-Groningers speelden een slechte wedstrijd en kwamen met 1-0 achter. Na rust zorgde Rick Wiersma voor de gelijkmaker. In blessuretijd ging Bedum met de winst aan de haal.

ON moet daarom in de laatste wedstrijd tegen Gorecht winnen om verder te bekeren. In deze poule van drie gaan de eerste twee door. Eerder won Gorecht met 3-0 van Bedum.

Velocitas door

Zondag tweedeklasser Forward was geen partij voor zaterdag tweedeklasser Achilles 1894 uit Assen. De studenten verloren thuis na een 1-0 ruststand met 5-0. Stan Haanstra was de de grootste kwelgeest voor Forward met drie treffers. Forward is door de nederlaag klaar in het bekertoernooi.

Door de nederlaag van Forward is Velocitas zeker van de knock-outfase. Velocitas won al twee keer. Achilles 1894 mag met GOMOS gaan uitmaken wie er met Velocitas door gaat. Velocitas en Forward kunnen in de derde ronde er een veredelde oefenwedstrijd van maken.

Zondag ontvangt GVAV Rapiditas nog Be Quick 1887. In deze poule van drie mag GVAV niet verliezen, anders zijn Be Quick en GRC Groningen door. GVAV verloor eerder met 2-0 van GRC.