CdK René Paas: Schuiling vervulde burgemeesterschap kundig en met grote inzet

nieuws
Foto: Rien Linthout / provincie Groningen

Commissaris van de Koning René Paas dankt Koen Schuiling voor zijn bijdrage aan het openbaar bestuur in Groningen. Zo reageert Paas op de aankondiging van Schuiling dat hij stopt als burgemeester van Groningen.

Schuiling was sinds 30 september 2019 burgemeester van de grootste gemeente van de provincie, en daarmee ook voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen en regioburgemeester voor Noord-Nederland. Paas stelt dat Schuiling het burgemeesterschap en deze rollen kundig en met grote inzet heeft vervuld.

‘Veel mensen binnen en buiten het openbaar bestuur roemen de betrokkenheid, de toewijding en ook de moed die de burgemeester aan de dag legde bij de Covid-19-epidemie en bij de rampzalige ontwikkelingen rond de opvang van asielzoekers in Ter Apel’, zegt Paas. ‘Als dagelijks bestuurslid van het Nationaal Programma Groningen en als bestuurlijke trekker van de economische pijler van Nij Begun, kan Koen Schuiling in het algemeen rekenen op steun en waardering voor de manier waarop hij zich heeft ingezet voor Groningen.’

Paas zal op korte termijn met de gemeenteraad in gesprek gaan om een waarnemer te benoemen om de periode tot een nieuwe kroonbenoeming te overbruggen.