Erepenning van gemeente Groningen voor Wim van de Pol bij afscheid van Noorderpoort

nieuws
Wethouder Carine Bloemhoff (links) en Wim van de Pol (rechts) met de Erepenning - Foto via Noorderpoort

Wethouder Carine Bloemhoff reikte woensdagmiddag de Erepenning van de gemeente Groningen uit aan Wim van de Pol. Van de Pol ontving de penning bij zijn afscheid als bestuursvoorzitter van Noorderpoort op Groningen Airport Eelde.

Van de Pol stopt bij Noorderpoort na ruim zestien jaar als bestuurslid en topman van de onderwijsinstelling. Hij ontving de penning vanwege zijn ‘buitengewone inzet voor de studenten en de positie van het mbo in de gemeente én de provincie’. Onder Van de Pols leiding werden bij Noorderpoort trajecten opgezet voor studenten die het in het reguliere onderwijs niet redden. Ook mogen mbo-studenten nu meedoen aan de KEI-week.

Naast zijn werk voor Noorderpoort was Van de Pol ook bestuurslid en toezichthouder bij culturele en maatschappelijke organisaties in Groningen, onder andere bij Noorderlicht, CMO STAMM, COSIS, Elker (’t Poortje) en Marketing Groningen.

Met de uitreiking van woensdagmiddag is Van de Pol de 52e ontvanger van de Erepenning van de gemeente Groningen. De afgelopen jaren is de Erepenning toegekend aan Jurjen van der Meer (2023), Pieter Bregman (2022), Jason Dourisseau (2021), Niek Verdonk (2021), WEEVA (2021), Auke de Boer (2021) en Monique Pennings (2020).