Fietsbrug op zijn plek gehesen over noordelijke ringweg (foto’s)

nieuws

De nieuwe fietsbrug over de noordelijke ringweg ligt op zijn plaats. In de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend werden de delen van de nieuwe brug één voor één op hun plek gehesen.

Met behulp van een hijskraan van het bedrijf Mammoet werd als eerste het fundament van de brug geplaatst. Vervolgens werden daar de delen op geïnstalleerd waar je in de toekomst over heen kunt fietsen. Rond het middaguur was de klus grotendeels geklaard en lag de brug op zijn plaats. Volgens een nieuwsfotograaf vinden er nog wel tal van afrondende werkzaamheden plaats. Vanwege deze werkzaamheden kunnen er zondag tot 14.30 uur geen treinen rijden richting Delfzijl en de Eemshaven.

De nieuwe fietsbrug ligt parallel aan de spoorbrug. Het moet in de toekomst voor een betere en snellere verbinding zorgen voor fietsers en voetgangers tussen Winsum en de stad. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de route aan het einde van het jaar in gebruik genomen. De komende twee maanden vinden er op verschillende plekken nog werkzaamheden plaats.

Door de werkzaamheden is de noordelijke ringweg dit hele weekend afgesloten voor het verkeer. Zaterdag leidde dit tot files en opstoppingen op andere routes in de stad. Deze afsluiting duurt tot maandagochtend.