Koning brengt volgende week bezoek aan Ten Boer

nieuws
Foto: Gemmy Woud-Binnendijk voor de Rijksvoorlichtingsdienst

Koning Willem-Alexander gaat volgende week dinsdag 10 september een bezoek brengen aan Ten Boer. Op basisschool De Huifkar gaat de koning in gesprek over de impact van aardbevingsproblematiek op de mentale gezondheid van kinderen en jongeren.

De koning sluit aan bij een les voor leerlingen uit groep 8 over de gevolgen van aardbevingen. De aardbevingen zelf maar ook de tijdelijke verhuizingen vanwege het versterken van de woningen kunnen grote gevolgen hebben op de mentale gezondheid van jongeren. “Dit geldt ook voor de stress die ouders ondervinden van de gevolgen van de aardbevingsproblematiek. De les maakt deel uit van een speciaal lesprogramma dat door gastdocenten wordt verzorgd op basisscholen en in het voortgezet onderwijs”, schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst.

Na afloop van de les gaat de koning in gesprek met een aantal kinderen en jongeren, vertegenwoordigers van de Hanze en een aardbevingscoach van WIJ Groningen over het rapport ‘Brede aanpak van immateriële schade bij kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied’. Het rapport is vorig jaar uitgebracht in opdracht van het Instituut Mijnbouwschade. “De dag wordt afgesloten met een gesprek met bestuurders, deskundigen, vertegenwoordigers van Jong Noord, het jongerenplatform Eemsdelta en jeugdsoos Eenrum die meedenken over de uitvoering van dit thema binnen de context van ‘Nij Begun’. Inwoners van Groningen en Noord-Drenthe worden daar actief bij betrokken.”

Het bezoek aan Ten Boer is een vervolg op eerdere bezoeken aan de provincie waarbij de gevolgen van de gaswinning voor de bewoners van de door bevingen getroffen gebieden centraal stonden.