LIVE (Afgelopen) | FC Groningen laat geweldige comeback zien tegen Feyenoord

Een hele goede avond! Vanavond komt Feyenoord op bezoek in de Euroborg. Het ongeslagen FC Groningen start deze wedstrijd met acht punten op zak. Na vier speelronden brengt dat de Trots van het Noorden naar plek vier, zeker geen slechte start voor de promovendus. Vanavond mag de FC zich meten met één van de traditionele topclubs van Nederland. Feyenoord bevindt zich, met een wedstrijd minder gespeeld, op plek negen.

Natuurlijk wordt er ook even teruggedacht aan die bekerwedstrijd van afgelopen seizoen. Toen hield de Trots van het Noorden zich in de Kuip prima staande tegenover Feyenoord en wist via Laros Duarte zelf op voorsprong te komen. Toen gingen de groen-witten nipt ten onder, maar vanavond worden de kaarten weer opnieuw geschud.

Hoofdtrainer Dick Lukkien kon vanavond niet beschikken over centrale verdediger Marco Rente. Tijdens een oefenduel tegen SC Cambuur moest de verdediger het veld vroegtijdig verlaten dankzij een hamstring blessure. Thijmen Blokzaal, die dit seizoen nog maar zes minuten speeltijd kreeg, vervangt Rente en mag vanavond voor het eerst dit seizoen in de basis starten.

De laatste winst van de FC op Feyenoord dateert uit 2019. Toch houdt FC Groningen zich in eigen huis vaak staande tegen Feyenoord en ook de cijfers zijn (bijna) perfect in evenwicht. Er werd 14 keer gewonnen, 15 keer gelijkgespeeld en 15 keer verloren. Is het vanavond tijd om die cijfers echt in balans te brengen?

Het laatste fluitsignaal klinkt

De FC heeft karakter getoond en heeft gestreden tot het eind. De punten met Feyenoord worden gedeeld.

90′ Vijf minuten extra speeltijd

Wat kan de FC nog doen?

81′ Willumsson maakt 1-2!

Pelupessy ziet dat Willumsson en geeft een afgemeten paas op Willumsson. De aanvaller controleert de bal, kapt naar binnen en schiet Groningen op 1-2. Na het doelpunt wordt Schreuders van het veld gehaald voor Noam Emeran.

76′ FC Groningen gaat weer wisselen

Joey Pelupessy en Thijs Oosting komen in het veld voor Stije Resink en Romano Postema.

75′ Goede kans voor de FC

Via Rui Mendes en een innovatief hakje naar achteren van Postema, kan Hove schieten. Niet tussen de palen dit keer.

70′ Doelpunt Feyenoord

Debutant Resink verspeelt de bal aan Lotomba die deze kan voorgeven op Paixao. De aanvaller wordt niet gepest door Groningse verdedigers en knikt de bal achter Vaessen.

67′ FC Groningen gaat wisselen

Rui Mendes komt in het veld voor Luciano Valente. Ook Thom van Bergen verlaat het veld en wordt vervangen door Brynjolfur Willumsson.

66′ Van Bergen doet het bijna

Het is het voetje van Wellenreuther dat de gelijkmaker voor FC Groningen voorkomt.

61′ Vaessen bouwt verder aan zijn muur

Als Quinten Timber voor het doel van de FC opduikt, voorkomt het voetje van Vaessen een doelpunt. Minuten laat Paixao de Groningse verdediging achter zich en stormt op het doel af. Ook deze één op één is voor de doelman van Groningen.

57′ Hove schiet vrije trap op keeper

Op zo’n 25 meter van het doel verdient de FC een vrije trap. Johan Hove legt aan en schiet de bal recht op Wellenreuther. Waar de Rotterdammers gevaarlijk blijven, laten de Groningers zich ook weer meer zien op de helft van Feyenoord.

46′ De tweede helft gaat van start: direct een kant voor Feyenoord

FC Groningen komt met dezelfde elf uit de kleedkamer. Feyenoord wisselt Thomas Beelen voor Gernot Trauner. Feyenoord weet direct tot een gevaarlijk schot op doel te komen, maar Vaessen stopt wederom.

Rust

Waar Feyenoord de wedstrijd beter begon, namen de Groningers na een kwartier spelen het initiatief over. Na het ongelukkige eigen doelpunt van Thom van Bergen was de FC het kwijt. Kan Dick Lukkien zijn ploeg in de rust weer bij elkaar rapen?

39′ Groningen zegt ‘dankjewel’ tegen Vaessen

Thijmen Blokzijl raakt zijn tegenstander kwijt en de bal wordt breed gelegd op Bart Nieuwkoop. De middenvelder staat oog in oog met Vaessen, maar de Groningse doelman houdt het hoofd koel en redt de FC van een 0-2 achterstand.

32′ Eigen doelpunt Van Bergen

Vanuit een corner wordt de bal richting het doel van Vaessen geslingerd. Van Bergen probeert weg te kopen, maar kopt de bal ongelukkig in de verre hoek. Vaessen is kansloos. Feyenoord komt op 0-1 voorsprong.

28′ FC Groningen voelt zich thuis op de helft van Feyenoord

FC Groningen speelt vol vertrouwen en neemt het tweede kwartier van de wedstrijd het initiatief. De FC jaagt en verovert de bal rondom de middenlijn. Luciano Valente mag deze ontvangen en probeert het eens van afstand. Timon Wellenreuther duikt naar de linkerhoek, maar het schot vliegt net langs de buitenkant van de paal. Enkele minuten later speelt Van Bergen een afgemeten pass op Postema, die in de zestien staat te wachten. Timon Wellenreuther is er snel bij en voorkomt een schot.

23′ Kans voor Postema

Romano Postema staat helemaal vrij en krijgt de bal aangespeeld in het zestienmetergebied. De aanvaller neemt de bal aan op zijn borst, maar heeft teveel tijd nodig om deze te controleren. Tot een schot komt hij niet. De FC duikte de afgelopen minuten steeds vaker op rondom het strafschopgebied van de Rotterdammers, maar het eerste schot op doel blijft nog uit.

19′ Resink trekt aan de noodrem

Opeens duikt FC Groningen voor het Rotterdamse doel op. De aanval wordt opgevangen, wat lijdt tot een snelle counter van de tegenstander. Debutant Steije Resink legt Jordan Lotomba neer die op snelheid richting het doel van Vaessen was vertrokken. De middenvelder ontvangt een gele kaart.

14′ Vroeg geel voor Van Bergen

Thom van Bergen raakt in plaats van de bal het been van Paixao. De aanvaller krijgt vroeg geel.

11′ Vrije trap voor Feyenoord op een gevaarlijke plek

Na een duel waar zowel Leandro Bacuna als Jorg Schreuders bij betrokken zijn, legt scheidsrechter Makkelie de bal aan de rechterrand van de zestienmeter neer. Igor Paixao stuurt de bal hard richting het doel, maar Etienne Vaessen blokt en maakt er een corner van. De twee hoekschoppen die hieruit volgen, leveren niks op voor de Rotterdammers.

7′ Het eerste schot is een feit

De FC begint scherp. Toch weet Feyenoord het eerste echte gevaar te creëren na een snelle uitbraak en komen tot in de zestienmeter. Marvin Peersman weet zijn tackle goed te timen voorkomt uiteindelijk een schot op doel. De bal komt weer voor de voeten van Quinten Timber terecht, maar zijn schot vliegt hoog over.

1′ We zijn begonnen!