Man die bijna 3,5 ton verduisterde van ESNS moet alsnog een maand de cel in

nieuws

Een voormalige financieel medewerker van het Groninger popfestival Eurosonic/Noorderslag, die vorig jaar al werd veroordeeld tot een werkstraf vanwege de verduistering van 335.000 euro van het festival, moet alsnog een maand de cel in.

Dat kreeg de Groninger dinsdag te horen in de rechtbank in Groningen, aldus DvhN. Het Openbaar Ministerie wilde dat de man een voorwaardelijk opgelegde celstraf van een jaar uit zou zitten, maar dat werd te rechter te gortig. Met een maand celstraf kan de man zijn woning en zijn werk behouden, zodat hij het geld wat hij wegsluisde bij ESNS kan blijven terugbetalen.

De man kreeg in maart vorig jaar al een werkstraf van 240 uur opgelegd, samen met een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden. De destijds zwaar gokverslaafde man kreeg tijdens zijn werk bij ESNS de bevoegdheid om transacties tot duizend euro te doen. Over een periode van twee jaar verduisterde hij geleidelijk geld van het festival, in totaal bijna drieënhalve ton.

De man betaalt inmiddels duizend euro per maand terug aan de festivalorganisatie. Maar hij zou ook in contact blijven met de reclassering en inzicht geven in zijn financiën. Daar heeft hij zich niet aan gehouden en daarom moet hij alsnog een maand brommen.