Nieuwe leesinspiratie op de Meesters- en Juffenavond

oogochtendshow
Na het grote succes van vorig jaar staat aanstaande donderdag opnieuw de meesters- en juffenavond op de agenda – een inspirerende avond vol nieuwe boeken en creatieve workshops. Met bekende namen uit de kinderboekenwereld en een vernieuwd programma belooft het wederom een fantastische ervaring te worden.

In de OOG Ochtendshow spraken we met Hans Loeve, voormalig meester en organisator van dit evenement.

Een avond vol inspiratie

Tijdens de avond krijgen meesters, juffen en andere geïnteresseerden de kans om deel te nemen aan diverse workshops. Het programma biedt voorleesmomenten en creatieve sessies die direct toepasbaar zijn in het onderwijs, waaronder een workshop over prenten- en kinderboeken en een sessie over creatief schrijven.

Daarnaast kunnen deelnemers meer leren over het illustratieproces, lees-challenges in de klas, en de inzet van voorleesboeken. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om rond te snuffelen in de opruimingskelder, waar boeken met hoge kortingen te koop zijn.

Kinderboekenweek

Daarnaast is er aandacht voor de aankomende Kinderboekenweek, die dit jaar plaatsvindt van 2 tot en met 13 oktober en het thema ‘Eigenwijs’ heeft. Tijdens de avond worden er verschillende boeken uitgelicht die perfect aansluiten bij dit thema en worden niet alleen leestips gedeeld, maar ook lesideeën waarmee leerkrachten direct aan de slag kunnen.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor deze inspirerende avond vol boeken en workshops. Geïnteresseerde meesters en juffen die nieuwe ideeën willen opdoen voor het leesonderwijs in hun klas, doen er goed aan zich snel aan te melden. Aanmelden kan via de website van boekhandel Riemer.

 

De OOG-Ochtendshow is een vrolijke radioshow met het lokale nieuws, de beste muziek en natuurlijk het weer en beluister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur op OOG Radio. Hier vind je alle interviews van de OOG Ochtendshow.