Oudereninitiatief in Paddepoel levert Hanze-studenten tweeduizend euro op

nieuws
Foto via Hanze

Hedwig van Gennip en Derian Heerema, beiden net afgestudeerd aan de Hanze, hebben de Hannie Schaftprijs gewonnen. De prijs van de Hanze voor prijs voor studenten die op een inspirerende manier van betekenis zijn voor de maatschappij gaat naar het duo voor voor hun project “De Koffiekring”, waarmee ze ouderen in de wijk Paddepoel samenbrengen.

De Koffiekring richt zich op het bevorderen van positiviteit en verbondenheid onder zelfstandig wonende ouderen in Paddepoel. Van Gennip en Heerema kwamen op het idee tijdens hun stage bij wijkrestaurant Buurten bij Bernlef. Inmiddels houdt ‘De Koffiekring’ wekelijkse bijeenkomsten. De deelnemers doen dan geheugenspellen, bewegingsactiviteiten en bespreken thema’s die zij zelf inbrengen.

“Hedwig en Derian zijn erin geslaagd met hun Koffiekring een plek voor senioren te creëren waarin ze positiviteit, verbondenheid en samenredzaamheid ervaren”, schrijft de jury van de Hannie Schaftprijs over De Koffiekring. Volgens Van Gennip en Heerema, die inmiddels beiden zijn afgestudeerd, ging De Koffiekring ook tijdens de zomervakantie door. Een nieuwe stagiair van de Hanze moet het project op den duur gaan overnemen.

De tweeduizend euro die hoort bij de prijs, vernoemd naar verzetsstrijdster Hannie Schaft, gaat voor de helft in de kas van De Koffiekring. Daarmee gaan de ouderen waarschijnlijk een uitje maken.