Telefoon van Madison werkt nog na vijf dagen in de A bij de Museumbrug

nieuws
Foto via Recovery Divers

Een klein wonder mag het wel heten. Madison heeft haar telefoon, nadat ze hem vijf dagen eerder in de A liet vallen aan de Zuiderhaven bij de Museumbrug, werkend en wel terug dankzij één van de vrijwillige duikers van Recovery Divers.

De toeriste raakte haar iPhone afgelopen weekend kwijt, nadat ze hem zaterdagavond in de A liet vallen tijdens een rondvaart door de Groningse Diepenring. Woensdagochtend reist Madison met haar vriend van Amsterdam naar Groningen, omdat ze een duiker van Recovery Divers uit Capelle aan de IJssel heeft ingeschakeld. Ook de duikers rijden drie uur om in Groningen te komen.

Madison verloor niet alleen haar mobieltje. Ook haar verblijfsvergunning zat in het hoesje van de telefoon. “Helaas wil mijn verzekering mij alleen een nieuwe telefoon geven als ik de kapotte telefoon kan inleveren, dus ook die heb ik hard nodig”, laat ze weten aan Recovery Divers.

Met hulp van de brugwachters van de gemeente duikt één van de duikers van de stichting rond 10.00 uur woensdagochtend het water in bij de Museumbrug, nadat ook het stel is gearriveerd. De duiker windt er geen doekjes om en binnen zes minuten haalt deze enkele blikjes, een vape en zelfs een compleet skateboard naar boven met behulp van een metaaldetector.

Ook de Iphone van Madison duikt op, die ze vijf dagen eerder verloor bij het uitstappen van de boot. En wat blijkt: na vijf dagen in de A werkt de mobiele telefoon nog steeds. “Op 30 cm diepte begint hij ineens te trillen, de telefoon die erin zit staat nog aan”, vertelt de duiker. “Wij moesten 6 uur rijden (heen en terug) voor een duik van 6 minuten, maar de glimlach van Madison maakte alles goed!”