Velocitas bijna zeker van knock-outfase noordelijke districtsbeker

Velocitas-GOMOS (foto Martijn Minnema)

Eersteklasser Velocitas is heel dichtbij de knock-outfase van de noordelijke districtsbeker. Ook de tweede wedstrijd in de poulefase werd donderdagavond gewonnen.

In eigen huis werd tweedeklasser GOMOS met 2-1 geklopt. De eindstand stond al na een klein half uur op het scorebord.

In de openingsfase wist Velocitas maar èèn van een reeks grote kansen te benutten. Nadat GOMOS zich een stuk efficiënter had getoond en op 1-1 was gekomen nam Velocitas kort daarna opnieuw de leiding.

Afgelopen zaterdag werd Achilles 1894 in Assen al met 6-2 verslagen. Formeel heeft Velocitas nog een punt nodig in de laatste wedstrijd tegen Forward volgend weekeinde. Maar als Forward komende zaterdag niet van Achilles 1894 weet te winnen is Velocitas al door. (AH en MM)

Helpman-FC Surhústerfean
(Foto Martijn Minnema)

Dinsdagavond kwam Helpman thuis niet verder dan 2-2 tegen FC Surhústerfean. De Friezen namen binnen de minuut de leiding, Tim Sanders bracht Helpman op gelijke hoogte. Na rust kwam Surhústerfean weer op voorsprong, invaller Danny Dijkstra scoorde in de 80′ minuut de 2-2. Helpman heeft na twee wedstrijden pas één punt, zal zelf van PKC’83 moeten winnen en moet hopen dat de andere uitslagen gunstig uitvallen. (MM)