Tweeduizend extra huurwoningen in Groningen krijgen duurzame verwarming

nieuws
Foto via WarmteStad

Groningse woningcorporaties hebben het doel om voor eind 2026 nog eens 2000 huurwoningen aan te sluiten op het warmtenet van WarmteStad.

Afgelopen donderdag ondertekenden woningbouwcorporaties Lefier, Nijestee, Patrimonium en De Huismeesters samen met WarmteStad (de gemeente) een zogeheten addendum. De nieuwe aansluitingen komen in de wijken Kostverloren, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen.

Met een subsidie van 22 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds wordt het aansluiten van huurwoningen goedkoper. WarmteStad en de woningcorporaties hopen hiermee de kosten voor huurders te verlagen. Het doel is om tegen 2027 in totaal 11.000 woningen en gebouwen aan te sluiten in het noordwesten van de stad.

“Voor huurders is dit een belangrijke stap richting een groene toekomst”, vertelt Lefier-bestuurder Elles Dost namens de woningcorporaties. “We zorgen samen ook voor een comfortabele en veilige woonomgeving zonder zorgen over stijgende aardgaskosten. Zo zijn bewoners klaar voor de toekomst, met behoud van wooncomfort en betaalbaarheid.”

De woningcorporaties en WarmteStad nemen huurders de komende tijd mee in de plannen, stellen de partijen. Als het merendeel van de huurders instemt, kan een gebouw aangesloten worden op het warmtenet.