Winst GRC en Forward. Groninger Boys geeft riante voorsprong weg

sport
Foto Andor Heij. Mattijs Ronde trainer GRC

In de tweede klasse zondag wonnen GRC Groningen en Forward. GVAV verloor. Een klasse lager verspeelde Groninger Boys een riante voorsprong.

Tweede klasse

GRC Groningen won in 2H voor de vierde keer op rij. Thuis werd Oldeholtpade met 4-1 verslagen. Jasper Kingma maakte er twee, Robin van Linschoten en Rens Wardenier maakten de andere twee. GRC is tweede en heeft 12 punten uit 5 wedstrijden. Dat zijn er net zo veel als koploper Alcides dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Ook Forward won. In Sneek werd LSC 1890 met 1-0 geklopt door een doelpunt van Thomas Gelling. Forward is nu vijfde met 7 uit 4.

GVAV Rapiditas staat negende met 5 uit 5. GVAV verloor thuis met 1-0 van Steenwijkerwold.

Derde klasse

Groninger Boys verspeelde in 3O thuis tegen Muntendam een grote voorsprong. Het werd uiteindelijk 4-4. Groninger Boys stond bij de rust met 3-0 voor door doelpunten van Wesley Plasma, Angelo Boonstra en Robby van der Sluis. Na de pauze kwam Muntendam op 3-1 door Patrick Vasse, maar Aaron van den Berg leek de zege voor Groninger Boys definitief binnen te slepen: 4-1. Toch wist Muntendam nog drie keer te scoren, waaronder twee door Vasse.

SC Stadspark verloor bij koploper Musselkanaal met 2-1. Patrick Albers scoorde voor Stadspark dat met 5 uit 5 negende staat. Groninger Boys is tiende met 4 uit 5.

Vierde klasse en vijfde klasse

In 4B verloren Engelbert en Groen Geel allebei. Groen Geel ging met 3-2 onderuit bij Westerwolde. Boris Luttikhuizen scoorde twee keer voor Groen Geel.

Engelbert verloor bij BNC met 3-0. Engelbert is achtste met 6 uit 4, Groen Geel negende met 4 uit 5.

In 5C verloor Woltersum de eerste drie wedstrijden, maar won zondag voor de tweede keer op rij. Woltersum speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na rood, maar won in en tegen Bareveld wel met 4-2. Woltersum is negende met 6 uit 5.