Arrestatie na mogelijke schietpartij Damsport

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Aan de Damsport heeft zaterdagochtend mogelijk een schietpartij plaatsgevonden. Een arrestatieteam hield één persoon aan.

De schietpartij zou rond 09.30 uur plaats hebben gevonden. Een politiewoordvoerder kan nog niet bevestigen of er daadwerkelijk is geschoten. Omstanders laten weten meerdere schoten gehoord te hebben. De politie laat weten dat er niemand gewond is geraakt. Naar aanleiding van de melding rukte de politie met diverse eenheden uit. Zo kwam er een arrestatieteam naar de locatie.

Vanwege de situatie was de Paterswoldseweg, ter hoogte van de Laan Corpus den Hoorn, een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Rond 11.00 uur is het arrestatieteam een appartementencomplex binnengegaan. Daar werd één persoon aangehouden. Deze verdachte is met een psycholance overgebracht naar een zorginstelling. Psycholances worden sinds 2017 ingezet. Dit zijn voertuigen die prikkelarm zijn ingericht en ingezet worden voor het vervoeren van mensen met verward gedrag. Rond 11.15 uur vertrok het arrestatieteam weer.

De Paterswoldseweg is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie doet verder onderzoek in de zaak.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl