Discuswerpster en kogelstootster Jorinde van Klinken (24), lid van Groningen Atletiek, heeft meerdere keren te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag. Op sociale media deelt de olympische discuswerpster haar ervaringen en plannen om, via een eigen bedrijf, medesporters te helpen die hetzelfde hebben meegemaakt.
De in Assen geboren en getogen Van Klinken vertelt dat ze in haar jeugd in Nederland lange tijd slachtoffer was, wat haar op 20-jarige leeftijd deed verhuizen naar de Verenigde Staten. Daar werd ze een jaar later opnieuw geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag door een fysiotherapeut. “Het litteken uit mijn jeugd werd weer opengereten”, schrijft Van Klinken op haar Instagram-pagina.
In de VS kreeg ze direct steun, iets wat ze in Nederland had gemist. “Het verschil was enorm. In Nederland voelde ik me nooit echt gehoord of begrepen,” vertelt ze. De steun in de VS gaf haar hoop, waarna ze besloot een bedrijf op te richten dat zich richt op het geven van workshops over het herkennen van grenzen.
Van Klinken wil nu, via een eigen bedrijf, atleten en trainers helpen een veilige sportomgeving te creëren en signalen van grensoverschrijdend gedrag vroegtijdig te herkennen. “Anderen mogen niet doormaken wat ik heb meegemaakt”, besluit Van Klinken.
Vrijdag is het bewolkt en lokaal valt er een spatje motregen. Het wordt 11 graden…
Het Groninger Museum is in de prijzen gevallen. Het museum heeft de Museumkids Award gewonnen…
Er komt een tijdelijk fietspad tussen De Linie en de Oosterpoort. Twee andere fietsverbindingen zijn…
Het vernieuwde Forum bestaat eind november vijf jaar. Het megaproject was omstreden vanwege de kosten,…
FC Groningen oefende donderdagmiddag in Keulen tegen FC Köln, dat uitkomt in de tweede Duitse…
"Verkeersongevallen en toegenomen stress hebben ervoor gezorgd dat Groningen is gezakt van de eerste naar…