Bakkerij Meindertsma in Beijum sluit de deuren

nieuws
Foto: Vugar Ahmadov via Pixabay

Bakkerij Meindertsma aan de Stoepemaheerd in Beijum sluit de deuren van het filiaal. Het pand wordt inmiddels aangeboden op de website van een makelaardij.

Een medewerker van de bakkerij bevestigt het nieuws: “Te zijner tijd gaan we de deuren sluiten.” Bronnen laten aan OOG weten dat dit op 1 januari zal zijn. De oorzaak zou een personeelstekort en hoge huurprijzen zijn waardoor het niet langer mogelijk is om de winkel open te houden. Daarmee verliest Beijum haar enige bakkerij en zijn inwoners voor brood en banket aangewezen op de supermarkten in de wijk of moeten ze naar de bakkerij in Lewenborg.

Overname
Bakkerij Meindertsma opereert onder de vlag van bakkerij Marinus, Crebas en Meindertsma. Marinus is sinds 1985 gevestigd in Loppersum en heeft in de jaren daarna filialen geopend in Uithuizen, Appingedam en Delfzijl. Sinds enkele jaren is men samengegaan met Crebas, die in de stad al sinds 1880 bestaat en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ draagt. Sinds de herfst van 2016 zijn de bakkerijen van Meindertsma in Beijum en Lewenborg overgenomen.

Intertoys
In Beijum is het de tweede winkel in korte tijd die bekendmaakt te gaan sluiten. Eerder maakte Intertoys bekend op 1 januari te zullen stoppen. Zij hebben echter afgelopen week al definitief de deuren dichtgedaan.